Ú,mint úszás
Will egyenesen a heatherfieldi uszodából szeretne adni nektek néhány jó tanácsot,amelyek egytől egyig az uszoda fantasztikus világájoz kapcsolódnak.
Rekordok
Az úszás legnagyobb csillaga Johnny Weismüller volt.1904-ben született Chocagóban,és 1984-ben hunyt el Acapulcóban.Ötszörös olimpiai bajnok.A világon először p úszta egy percen belül a százméteres távot.Összesen ötvenként világrekordot állított fel.1930-ban visszavonult a versenysporttól,és a színészetnek szentelte életét.Több filmben is sikeresen alakította Tarzant.
A világ legnagyobb úszó lénye
A grönlandi bálna,melynek a testhossza a huszonnegy-huszonnégy métert is eléri.
Miképpen lendüljünk formába?
Gyorsúszás
- A leggyorsabb haladást lehetővé tévő stílus,erősíti a feneket,a karokat és hasizmokat.
- Tíz perc úszással 100 kalóriát égetsz el.
- Ne feledd:ebben a stílusban akkor kell kilélegezni a levegőt,amikor a víz alatt vagy.Ha nem akar összejönni a dolog,kérj meg valakit,mutassa meg,hogy kell.
Hátúszás
- Ez a stílus azoknak való,akiket semmi sem sürget.Erősíti a lábakat,a karokat és a hátat.Szép derekat csinál.
- Tíz perc úszással 80 kalóriát égetsz el.
- Hátúszás közben könnyű levegőt venni.De ne emeld ki nagyon a fejed a vízből,a tekintetedet pedig szegezd a lábfejedre.
Mellúszás
- Erősíti a mellizmokat,a vállakat,a karokat és a lábakat.Rugalmassá teszi a térdet.
- Tíz perc úszással 60 kalóriát égetsz el.Ne emeld ki a fejed túlzott mértékben a vízből,mert ezzel árthatsz a nyakadnak.
Ugye,milyen jó dolog az úszás?Néhány tanács az úszás rajongóknak!
Tenger
Ha a parton sok éles kő van,járj műanyag papucsban.Sok bajtól óvhatod meg magad.
Uszoda
Soha ne menj uszodába papucs nélkül!Csakis így védheted meg magad a kellemetlen bőrproblémáktól,gombától,szemölcsöktől.
Teli gyomor
Az úszás megbolygathatja az emésztés folyamatát.Nagyobb evészetet követően legalább három óráig ne menj a vízbe.
Bemelegítés
Görcsöt kapni,légzési problémákkal küzdeni kellemetlen dolog.Úszás előtt mindig melegíts be.Legalább tíz percig tornázz,vagy a parton,vagy a vízben. |